Mai multe segmente de drum vor fi reparate și extinse pentru a fluidiza traficul rutier din capitală. Șeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, a prezentat astăzi, în cadrul ședinței Serviciilor Primăriei Chișinău, Planul de acțiuni pentru fluidizarea traficului rutier în capitală.

Documentul a fost elaborat în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare. Astfel, în anul 2018, este preconizată construcția și reconstrucția sensurilor giratorii din capitală: Calea Orheiului – Studenților – Socoleni și Ștefan cel Mare – Ion Creangă – Calea Ieșilor. „Aceste segmente trebuie să fie reorganizate. Suntem sesizați de mai mulți ani și deja ne aflăm în faza de finalizare a proiectării. Lucrările vor costa 50 de milioane de lei”, a spus Butucel, citat de Moldpres.

La fel, străzile Băcioii Noi, Industrială, Transnistriei, Bucovinei și Milescu Spătaru vor avea segmente de drum pentru ocolire. De asemenea, șeful interimar a specificat că anul viitor vor fi reparați aproximativ 20 de km de drum din Chișinău, dintre care 10 km vor fi reabilitați capital și alți 10 – parțial.

Documentul mai prevede reorganizarea semafoarelor în patru intersecții (str. Nicolae Dimo, str. Strișcă, str. Independenței și str. Studenților), precum și reorganizarea intersecțiilor în zona: Ismail, Calea Ieșilor, Basarabiei și Vadul lui Vodă. Planul mai include parcări multietajate în oraș.

Lucrările vor fi realizate atât din bugetul municipal, cât și din finanțări externe, suma totală fiind estimată la peste 200 de milioane de lei. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate în anul 2019.