Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a creat trei celule de criză în zonele de nord, sud și centrul țării. Acestea vor funcționa în cadrul subdiviziunilor IGSU din municipiile Bălți, Cahul  și Chișinău. În cadrul celulelor vor face parte reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, distribuitorii energiei electrice, iar după caz ar putea fi implicați reprezentanți ai Ministerului Apărării.

Responsabilii din cadrul celulelor de criză au menire să monitorizeze situația pe traseele și localitățile din țară să efectueze calculele mijloacelor disponibile și să ia decizii pentru intervenții.

Conform informațiilor IGSU pe traseul R- 38  în apropiere de localitatea Moscovei a fost stopat un camion, iar pe traseul R -34 în apropiere de Giurgiulești au fost stopate de autorități 7 autocamioane.

Pe parcursul nopții salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă 4 automobile și un autocamion ce transporta combustibil.

IGSU îndemnă oamenii să apeleze de urgență serviciul 901 în situații de risc.

Via publika.md