Parlamentul Republicii Moldova va participa, pentru al treilea an consecutiv, la Orășelul European cu un cort informativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al legislativului, la standul parlamentului oamenii vor putea lăsa mesaje și petiții pentru deputați şi se vor putea programa la vizite de informare în instituție. Standul legislativului va găzdui expoziții, informații despre cum cetățenii se pot implica în procesul decizional, precum și date despre parlamentul de legislatura a X-a.

În zona parlamentului din Orășelul European va fi organizat un spațiu de distracție pentru copii. Vizitatorii își vor testa cunoștințele despre activitatea parlamentară, organizat de legislativ împreună cu un grup de voluntari.

Vizitatorii sunt așteptați sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 16.00, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Ziua de 9 mai este marcată oficial în Republica Moldova ca Ziua Europei din 2017, atunci când parlamentul a aprobat modificări la actele legislative în vigoare.