Angajații Secției supraveghere transport şi circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliţie a capitalei au efectuat verificări la parcul de troleibuze nr. 1 din sectorul Buiucani al capitalei, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Natalia Stati, a menţionat că oamenii legii au evaluat starea tehnică a unităţilor de transport. Polițiștii au verificat 40 de troleibuze unde au fost depistate mai multe încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare.

Astfel, în urma încălcărilor depistate de către forțele de ordine au fost întocmite patru procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 600 lei la 900 lei și cu aplicarea a câte trei puncte de penalizare. Amenzile au fost stabilite pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor, unui mecanic fiindu-i înmânată prescripție cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate, iar pentru patru unități  de transport a fost anulată ieșirea pe rută din motive tehnice.

Conform sursei citate, verificările au avut loc cu scopul de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public.