Astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank of Communication Со., Ltd. Shandong Provincial Branch, privind proiectul „Modernizarea şi construcția drumului național M2, Drumul de centură al mun. Chișinău, sectoarele nr. 2, nr. 3 şi nr. 6”, care prevede reabilitarea a circa 50 km de drum.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank of Communication Co., Ltd. Shandong Provincial Branch reprezintă o continuitate a Proiectului de Susținere a Programului în Sectorul Drumurilor implementat cu suportul Instituțiilor Financiare Internaționale, care are drept scop susținerea Republicii Moldova în reabilitarea rețelei de drumuri naționale pentru a facilita transportul rutier, cât şi pentru a spori siguranța şi capacitatea de gestionare a rețelei rutiere.

Pentru realizarea proiectului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a fost semnat un Memorandum de înțelegere cu compania China Railway 14 Bureau Group Co. LTD, prin care compania s-a angajat să depună tot efortul în asistarea obținerii finanțării pe o durată de minim 15 ani la condiții avantajoase, ca urmare a semnării unui contract de antrepriză internațional pentru executarea lucrărilor de modernizare.

Inițiativa de inițiere a negocierilor asupra Acordului respectiv îi revine Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în scopul realizării Proiectului de modernizare şi construcția a sectoarelor lipsă a drumului național M2, Drumul de centură a municipiului Chișinău.