Cadrele didactice implicate în colectările de bani în școli și grădinițe vor fi concediate. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general interimar al capitalei Ruslan Codreanu, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, informează MOLDPRES.

„Nu vom mai merge pe modelul de a scrie scrisori la Centrul Național Anticorupție (CNA), de a căuta părinți  care să semneze petiții, dar orice fel de colectare de bani de către cadrele didactice va fi sancționată conform Codului muncii cu eliberarea imediată de la locul de muncă”, a precizat Ruslan Codreanu.

Edilul interimar a comunicat că Direcția Educație va elabora un ordin, potrivit căruia, managerii instituțiilor de învățământ vor trebuie să facă, până la 1 mai curent, inventarierea  bunurilor aflate în școli și grădinițe și să asigure trecerea la evidența contabilă a tuturor bunurilor. „Nu o dată am auzit de la părinți istorii că fiecare grupă nouă care vine cumpără ceva pentru instituția de învățământ și cum pleacă grupa – pleacă și lucrurile procurate. De aceea, solicit să fie făcută inventarierea în toate instituțiile de învățământ, astfel încât fiecare părinte să știe ce s-a procurat în instituția respectivă și care sunt bunurile care aparțin acesteia”, a spus primarul.

Totodată, Ruslan Codreanu a solicitat ca până la 1 aprilie să fie făcută publică informația privind sumele alocate din buget pentru fiecare instituție de învățământ în anul 2019  și cum au fost cheltuiți banii. Reprezentanții autorităților municipale vor efectua controale pentru a supraveghea dacă ordinul este respectat.

Primarul interimar al capitalei a comunicat că pentru 2018- 2019 au fost alocate sume considerabile pentru sistemul de învățământ municipal, cifra ajungând la circa 100 mln de lei.