În Republica Moldova toate traseele naționale sunt practicabile, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Din cauza poleiului, însă, se circulă cu dificultate în Centrul și Sudul Republicii Moldova, în particular la Hâncești, Căușeni, Comrat, Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Ștefan Vodă, notează Radio Chișinău.

A fost sistată temporar deplasarea autovehiculelor de mare tonaj pe traseele R-34, tronsonul Cahul – Giurgiulești, R-30 Anenii – Noi-Căușeni-Ștefan Vodă- frontieră cu Ucraina și R- 35, tronsonul Cantemir-Comrat.

Potrivit furnizorilor de curent electric, nu sunt înregistrate deconectări de la rețea.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au fost solicitați pentru a tracta 75 de mijloace de transport. Cele mai importante intervenții au avut loc în raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Găgăuzia, Cimișlia, Strășeni. Astfel, în raionul Căușeni la data de 24 ianuarie salvatorii au deblocat 13 unități de tehnică dintre care microbuzul de rută Tiraspol- Etulia. În urma intervenției 20 de pasageri au fost cazați la azilul de bătrâni din satul Taraclia. Pe tronsonul de drum or. Căușeni –satul Săiți au fost tractate 6 unități de transport, iar 5 persoane au fost cazate în cadrul Direcției Situații Excepționale Căușeni. Totodată, pompierii au fost solicitați pentru a tracta mai multe ambulanțe, trei în raionul Cahul și una la Căușeni.

Salvatorii îndeamnă cetățenii, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de Urgență 112.