Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice, asociat unic al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, în baza documentelor justificative, va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021, mijloace financiare în sumă de până la 67 739 500 lei (echivalentul a 3 169 800 euro) Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social, informează Telegraph.md, cu referire la proiectul de hotărâre publicat pe pagina web a Guvernului.

Proiectul stabilește urgentarea cu privire la intrarea în vigoare a hotărârii. Regimul de urgență se datorează faptului că, potrivit prevederilor contractuale obiectul (Arena Națională) urma să fie deschisă la data de 1 mai 2020.

”Astfel, având în vedere că există deja o întârziere referitor la darea în exploatare al complexului, se propune intrarea în vigoare a proiectului la data publicării în Monitorul Oficial”, susține APP.

În 2019, când a ajuns în fruntea Guvernului, Maia Sandu spunea că investițiile în Arena Națională este o escrocherie și irosirea banului public.

„Din analizele făcute de colegii mei, se pare că avem probleme serioase acolo. E vorba iarăși de o escrocherie. Nouă nu ne este clar cum s-a făcut estimarea costului proiectului, pentru că nu s-a găsit niciun proiect justificativ. Se pare că suma de 40 de milioane de euro s-a luat din pod. Pe parcurs s-au schimbat lucrurile, iar costurile sunt de 44 de milioane de euro. Riscul este ca costurile să fie mai mici”, a menționat Maia Sandu.

Proiectul de hotărâre este pus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din 25 august 2021.