Primăria Chişinău va ataca în judecată mai multe persoane care ar fi ocupat abuziv terenuri municipale și au ridicat construcții în spațiile verzi.

Serviciile municipale au identificat mai multe cazuri când persoane fizice sau juridice au ocupat ilegal sectoare de teren, care aparţin municipalităţii. Pe unele din ele au fost edificate construcţii ilegale, fără acte emise de către autorităţile publice locale, se arată într-un comunicat al primăriei Chișinău, citat de Radio Chișinău.

Acestea se află în Pădurea-parc „Schinoasa”, pe Calea Ieșilor, Șoseaua Muncești, str, Sciusev, stradela Hruşcă și str. Bugeacului.

Primăria municipiului Chişinău anunță că va sesiza organele de drept asupra cazurilor menţionate pentru a solicita înlăturarea obstacolelor la folosirea terenurilor aflate în proprietate municipală şi eliberarea celor ocupate abuziv.

Amintim că primăria Municipiului Chișinău a fost obligată anterior, prin instanță de judecată să dea în arendă cele două insule din Parcul „La Izvor” firmei Finpar Invest, companie afiliată democratului Vlad Plahotniuc.

Ulterior, arhitectul-şef al municipiului Chişinău, Sergiu Borozan, a declarat în cadrul unui documentar al Centrului de Investigaţi Jurnalistice că insulele vor fi întoarse în gestiunea autorităţilor locale.