Peste 600 de salvatori și pompierii vor veghea starea antiincendiară și siguranța oamenilor în preajma lăcașelor de cult. Mai mult, pentru misiuni de stingere a incendiilor și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale vor fi asigurate peste 200 de autospeciale de intervenție.

În vederea evitării situațiilor de risc în perioada sărbătorilor, pompierii recomandă oamenilor respectarea cu strictețe a regulilor antiincendiare, în special la utilizarea lumânărilor, candelelor și altor surse de aprindere.

Pentru a evita situațiile de risc în incinta lăcașelor de cult, salvatorii îndemnă enoriașii să nu suprasolicite încăperile bisericilor, să opteze pentru ascultatul slujbelor afară și să fie atenți la mânuirea lumânărilor. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces a autospecialelor de intervenție, cu propriile mijloace de transport.

O atenție sporită este acordată transportării în mijloace de transport în comun a lumânărilor cu focul haric. Este indicată prudența maximă, pentru a evita aprinderea materialelor din preajmă.

Acasă focul trebuie monitorizat și nici într-un caz nu este indicată lăsarea copiilor fără supraveghere.

În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.