În R. Moldova a fost inaugurată astăzi o nouă grădiniță renovată din bani oferiți de Guvernul României. Este vorba despre instituția preșcolară din satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Aceasta este una dintre cele peste 900 de instituții preșcolare care au fost reparate și dotate cu cele necesare din bani oferiți de statul român.

Aproape cincizeci de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, din comuna Geamăna, raionul Anenii Noi vor putea acum să meargă la grădiniță, după ce în localitate au fost deschise două grupe pentru preșcolari. Sălile de clasă pentru copii au fost amenajate, renovate și dotate cu cele necesare din banii oferiți de statul român. Pentru aceste lucrări, Guvernul României a alocat 2,4 milioane de lei moldovenești, notează Radio Chişinău.

În ultimii nouă ani, în Republica Moldova au fost renovate peste 900 de grădinițe din bani oferiți de Guvernul de la București.

Renovarea grădinițelor face parte din Programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova de către România.

Anul trecut, România a mai oferit 3 milioane de euro pentru renovarea grădinițelor din R. Moldova.