12 copii din satul Filipeni, raionul Leova, au fost spitalizaţi după ce au fost diagnosticaţi cu virusul hepatic A. Informaţia a fost confirmată de şefa Centrului de Sănătate din localitate, Diana Ostafii. Pacienţii au vârsta cuprinsă între patru şi 17 ani.
„Copii sunt internați în secția de boli infecțioase. La moment, starea lor e stabilă. S-au sporit masurile de igienă, s-au informat familiile”, a spus şefa Centrului de Sănătate din Filipeni, Diana Ostafii, citată de trm.md.

Potrivit Dianei Ostafii, din septembrie anul trecut şi până în prezent, în localitate au fost înregistrate 64 de îmbolnăviri. Virusul a fost descoperit la 38 de elevi și nouă copii de vârstă preșcolară. Între timp, de la începutul acestui an au fost înregistrate 18 cazuri. Deocamdată, autorităţile nu au dispus să fie instituită carantină.

Hepatita A este o maladie infecțioasă care afectează ficatul, iar în popor i se mai spune „boala mâinilor murdare”. Virusul se transmite inclusiv prin alimente contaminate și apă şi se răspândeşte în special printre copii.