Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În anul curent, împreună cu tinerii de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău și Direcția generală educație, tineret și sport avem o nouă prioritate de a elabora un nou program care urmează a fi înaintat către Forumul European al Tineretului până la 21 februarie. Astfel, a fost semnată dispoziția prin care se stabilește elaborarea unui nou program care urmează a fi înaintat către Forumul European al Tineretului până la 21 februarie.

Țin să menționez că în anul curent am majorat esențial bugetul pe componenta de tineret, iar în scurt timp urmează lansarea mai multor programe municipale care să vină cu suport pentru tineri, inclusiv prin crearea centrelor de tineret în toate sectoarele capitalei.

În 2021, municipiul Chișinău a fost clasat în topul celor 4 orașe finaliste alături de (Ghent, Lviv și Veszprem). În cadrul evenimentului de prezentare a dosarului care a avut loc în luna noiembrie 2021, juriul a remarcat dorința municipiului Chișinău, dar și a tinerilor de a obține acest titlu cât și inițiativele bune planificate în programul Capitalei Europene a Tineretului 2024”, a declarat primarul.

Titlul ,,Capitala Europeană a Tineretului 2025” este oferit în cadrul concursului organizat de către Forumul European al Tineretului unui oraș câștigător pe parcursul unui an, iar în capitala europeană a tineretului urmează a fi organizate mai multe activități și programe pentru tineret care ar avea drept scop mobilizarea sectorului de tineret, cât și a tuturor actorilor cheie implicați în domeniu. Mai mult ca atât, oferă posibilitatea de a organiza mai multe evenimente la nivel european cu participarea tinerilor.