Peste 1200 de copii din capitală, dintre care aproape 70 la sută preşcolari, au ajuns la medic cu viroze pe parcursul săptămânii trecute, arată datele Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută în capitală s-au înregistrat 1 812 cazuri de infecţii respiratorii. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii de până la şase ani (882 de cazuri), dintre aceştia 26 au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale, scrie Moldpres.

Conform datelor Centrului municipal de Sănătate Publică, numărul cazurilor de viroză în ultima săptămână a scăzut sub pragul epidemic. În această perioadă, în municipiu s-au înregistrat trei cazuri de gripă sezonieră, inclusiv două cazuri la copii. În total, de la începutul anului în municipiu au fost înregistrate 731 cazuri de gripă.

Datele Centrului Naţional de Sănătate Publică atestă că de la începutul sezonului rece şase moldoveni, printre care doi minori au decedat din cauza gripei.

Specialiștii în sănătate susțin că situația epidemiologică prin gripă a fost la un nivel scăzut săptămâna trecută în Republica Moldova şi pentru evitarea îmbolnăvirilor recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală.