Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România s-au întâlnit astăzi la mijlocul podului rutier Leușeni – Albița pentru a-și oferi reciproc mărțișoare și a saluta astfel sosirea primăverii, transmite MOLDPRES.

Acțiunea este desfășurată pentru al patrulea an consecutiv. „Poliția de Frontieră vă dorește o primăvară deosebită, plină de energie, culoare, emoții și realizări frumoase!” – este mesajul transmis colegilor din România, însoțit de simbolul primăverii.

În plus, polițiștii de frontieră au oferit astăzi mărțișoare celor care au traversat frontiera de stat. Mai norocoși au fost călătorii care au revenit în țară prin punctul de trecere Leușeni. Aceștia au mai primit și câte o felicitare realizată manual, a anunțat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Mărțișorul este sărbătorit astăzi și de popularul motor de căutare Google. Acesta afișează pe pagina principală tradiționalul Mărțișor. Cei care dau click pe imagine sunt redirecționaţi către o serie de informații despre Mărțișor și istoria lui.

Mărțișorul a fost înscris, în decembrie 2017, în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii a UNESCO.