Patru cetăţeni străini au depăşit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar şapte şoferi au ignorat regulile de folosire a vinietelor şi de transportare. Acestea sunt doar câteva dintre încălcările înregistrate la frontiera de stat în ultimele 24 de ore, notează Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, pe parcursul celor 24 de ore au fost reţinute trei persoane aflate în conflict cu legea. Au fost înregistrate 12 încălcări ale regimului zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere, o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene şi 12 încălcări a regimului zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere. Totodată, a fost depistată şi o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 47 183 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 24 619 a fost înregistrat pe sensul de ieşire din Republica Moldova. 20 373 de persoane au fost cetăţeni ai Republicii Moldova. Traficul automobilelor a constituit 10 464 de traversări. 6 356 de treceri au fost efectuate de maşini înmatriculate în străinătate. Comparativ cu a doua zi de Paşte a anului trecut, fluxul de călători este în creştere cu 6,62%.

Cele mai aglomerate puncte de trecere au fost: cel de la Leuşeni cu 8 974 de traversări persoane, Aeroportul Internaţional din Chişinău cu 8 617 de traversări persoane şi PTF Sculeni cu 4 458 de traversări persoane, se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova.