Partidul Acțiunea Democratică declară că forțele unioniste trebuie să fuzioneze, înainte de alegerile locale sau parlamentare anticipate.

„Cetățenii unioniști, după ce au fost dezamăgiți în repetate rânduri de PPCD, PLDM, PL,  sunt acum asaltați de o avalanșă de coaliții, blocuri și alte inițiative care adună liderii unioniști la aceeași masă fără a schimba esența problemei: dezorganizare profundă, decizii politice contradictorii ale liderilor și orgoliul de avea propria ștampilă și funcția de președinte.  Nu mai putem risipi speranțele și voturile oamenilor pe inițiative efemere”, a declarat liderul PAD, Mihai Godea, în cadrul Biroului Permanent Central al PAD, întrunit duminică 14 aprili..

Partidul Acțiunea Democratică susţine, într-un  comunicat de presă, “că doar un partid puternic, cu un singur set de organe de conducere și cu o strategie clară poate aduce Re-Unirea mai aproape de cetățeni și poate asigura rezultate palpabile în alegeri”.

“PAD își reafirmă disponibilitatea de a fuziona în cadrul unei entități pro-românești care să unească și să consolideze cu adevărat toate forțele politice unioniste din Republica Moldova. Nu condiționăm acest proces prin garantarea unor funcții, păstrarea unor denumiri sau a unor dividende politice Invităm  toate forțele politice unioniste și responsabile să se alăture acestui proces cu o deschidere și o disponibilitate similară pentru a ne uni cu adevărat înainte de a pretinde la un rol în Marea Unire pe care o planificăm”, se mai conţine în comunicatul PAD.