Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Tenis, au fost reţinute. Persoanele sunt bănuite de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi peste hotarele ţării.

Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câştigau mii de euro la casele de pariuri. Ei ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS, scrie trm.md.

În cadrul procesului penal au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive, se menţionează într-un comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie.

De la domiciliile persoanelor implicate au fost ridicate probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului. Au fost depistate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova. Totodată, dintr-o casetă de valori, arendată la una din bănci de către unul dintre bănuiţi, au fost ridicate 14 mii de euro, bani despre care se cunoaşte că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate.

Cele patru persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.