Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind numirea în funcţia de preşedintă al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI) a Rodicăi Antoci. Conform legislaţiei, din momentul publicării decretului, Antoci trebuie să depună jurământul în faţa preşedintelui, în decurs de cinci zile.

„Activitatea instituției a fost blocată de aproape un an de zile. Propunerile pentru numirea ei în funcție sunt susținute de reprezentanții societății civile care fac parte din Consiliul de integritate. Dosarul prezentat este unul complet. Sper că Rodica Antoci își va face datoria așa cum presupune cadrul legal, iar ANI va continua să descurajeze comportamentele care generează corupție în plan administrativ și va realiza deplin misiunea nobilă ce-i revine. Este foarte mult de lucru în domeniul respectiv”, a notat şeful statului pe pagina sa de socializare, citat de trm.md.

Candidatura Rodicăi Antoci a fost trimisă săptămâna trecută pentru aprobare la Președinție.

Rodica Antoci a activat la Ministerul Justiţiei, unde a ocupat funcția de şefă al Laboratorului de expertize judiciare criminale al Centrului Național de Expertize Judiciare.