Agenția Servicii Publice (ASP) va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de premierul Natalia Gavrilița.

“În scopul asigurării cetățenilor Republicii Moldova cu acte de călătorie și a dreptului la libera circulație se autorizează Agenția Servicii Publice să procure, conform procedurilor speciale prevăzute în Regulamentul din Anexa nr.1 la prezenta Dispoziție, 250 000 blanchete de pașapoarte, 250 000 laminat holografic securizat, software inclusiv servicii de mentenanță a acestuia pentru confecționarea și personalizarea blanchetelor de pașapoarte, în baza tehnologiei actuale conform modelului aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 52212019 cu privire la modelele actelor de identitate din sistemul național de pașapoarte”, se arată în decizia CSE.

Potrivit procedurii de achiziție de urgență, ASP ar putea organiza licitația de urgență și semna contractul de achiziție în decurs de o săptămână, iar prevederile contractuale pot fi modificate prin acord suplimentar cu o majorare maximă a valorii inițiale de 30%.

Amintim că anul trecut, guvernul PAS a anulat o licitație de procurare a blanchetelor pentru pașapoarte, organizată de către conducerea precedentă a ASP. În data de 13 mai 2022, instituția a anunțat că a semnat contractul de achiziționare cu o altă companie poloneză, cu o valabilitate de trei ani, în baza căruia vor fi procurate circa 3 milioane de blanchete.