Pe teritoriul Portului Liber Internaţional Giurgiuleşti, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI, în comun cu angajaţii Departamentului Petrolier al portului, au desfăşurat un exerciţiu practic, planificat. Scopul evenimentului a fost de a verifica nivelul de reacţie şi de sincronizare a acţiunilor pompierilor şi angajaţilor obiectivului economic, la lichidarea unui incendiu produs în zona petrolieră a Terminalului Giurgiuleşti, precum şi îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie comună.
Conform scenariului, în timpul efectuării unor lucrări la rampa de descărcare a produselor petroliere, s-a produs un incendiu, care a declanșat sistemul automat de înștiințare și sistemul automat de stingere a flăcărilor, scrie trm.md.

Până la sosirea pompierilor şi autospecialelor de intervenție la incendii, angajații portului au evacuat personalul și au întreprins măsuri pentru răcirea cisternelor cu combustibil. Ajunși în câteva minute la fața locului cu două autospeciale, pompierii au lansat atacul cu spumă pentru a potoli flăcările. De serviciile pompierilor a beneficiat și un angajat al portului, care a suferit traumatisme și a rămas blocat într-o încăpere. Persoana a fost evacuată din zona de risc de către o echipă de protectori, fiindu-i acordat ulterior primul ajutor medical.

Conducerea Centrului de Dirijare și Intervenție Operativă Zonală Sud, a IGSU, a monitorizat acțiunile tuturor participanților la exercițiu. Astfel de exerciții la obiectivele economice ale statului sunt organizate periodic, pentru a menține și îmbunătăți capacitatea de luptă a formațiunilor protecției civile din cadrul acestor obiective.