Consilierul local din Corjeuţi, raionul Briceni, care acum o lună a lovit mortal cu maşina un minor, va compărea pe banca acuzaţilor pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei şi părăsirea locului accidentului rutier. Procuratura raionului Briceni a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire în judecată.
Tragedia a avut loc pe 25 februarie, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se la volanul propriului automobil, în stare avansată de ebrietate, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de șapte ani, care mergea cu mama sa, scrie trm.md.

În urma impactului, minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

La scurt timp el a fost reţinut, iar la demersul procurorilor a fost plasat în arest preventiv, unde se află şi în prezent.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă de la patru la opt ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la patru la cinci ani.