De astăzi, au intrat în vigoare noi reguli de parcare a automobilelor, iar şoferii care le vor încălca vor fi sancţionaţi cu 1500 de lei și patru puncte de penalizare, comunică MOLDPRES.

Potrivit modificărilor legislaţiei, oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri destinate circulației pietonilor. Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Conform statisticilor Inspectoratului Național de Patrulare, pe parcursul anului trecut, peste 8400 de șoferi au fost sancționați pentru staționarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele trei luni ale anului curent, peste 540 s-au ales cu procese-verbale, cu circa 75% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent.