Fortificarea relațiilor interparlamentare, intensificarea schimbului de experiență între legislativele de la Chișinău și Riga, consolidarea capacităților instituționale și a controlului parlamentar – sunt o parte dintre subiectele discutate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, și omologul său din Letonia, doamna Inara Murniece, luni, 04 decembrie, la Riga.

“Pentru Moldova, o țară care trece prin transformări, este foarte important să aibă un bun prieten, care să înțeleagă lucrurile și să-i acorde sprijin. Cu siguranță, Letonia este un bun avocat, un partener, un prieten adevărat și de încredere, care știe cum stau lucrurile în regiune.”, a declarat speakerul Andrian Candu, arătând deschidere pentru extinderea cooperării interparlamentare.

La rândul său, șefa Saeima, Ināra Mūrniece, a apreciat schimbările și sincronizarea agendelor Parlamentului și Guvernului în vederea modernizării țării și livrării rezultatelor concrete cetățenilor și a încurajat continuarea progreselor.

“Reformele trebuie să aibă continuitate. Și noi facem zi de zi reforme. Ceea ce este bun și actual astăzi, mâine poate fi deja depășit. De aceea trebuie să fim mereu cu un pas înainte pentru a le crea condiții de trai bune cetățenilor.”, a menționat președinta legislativului de la Riga.

Părțile au discutat și despre lupta cu propaganda și dezinformarea, provocare pe care și Letonia este nevoită să o confrunte. În context, Andrian Candu, i-a comunicat despre Grupul de lucru format pe platforma parlamentară pentru modernizarea legislației mass-media, dar și despre legea actuală, care obligă difuzarea produselor locale în orele de maximă audiență.

La finalul întrevederii, Andrian Candu a invitat-o pe Ināra Mūrniece să efectueze în primăvară o vizită oficială la Chișinău.