Ion Guzun, expert la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, consideră că numirea lui Iurie Podarilov în fruntea Inspectoratului General al Poliției este o „rușine”, în condițiile în care acesta a fost arestat după ce a fost prins în flagrant cu luare de mită, iar apoi achitat pentru chestiuni de procedură.

„Numirea unei persoane prinse în flagrant pentru luare de mită dar achitat pentru chestiuni de procedura este o rușine dublă – atât pentru că cei care au efectuat și exercitat urmărirea penală au făcut greșeli (nu știu dacă intenționate) de neiertat, cât și pe conduerea MAI care l-a numit în funcție.
Achitarea pentru chestiunile de procedură nu exclude fapta comisă. Bine, pentru noi, nu pentru justiție. Justiția e… o știți voi bine și la vorba și la fapte”, a comentat Ion Guzun.

Iurie Podarilov a fost numit în funcția de șef al IGP, pe un termen de cinci ani, la propunerea Anei Revenco, ministra Afacerilor Interne, fostă șefă a acestuia pe când ambii activau la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.

În 2017, Podarilov a fost condamnat la 4 ani de închisoare după ce a fost prins cu mită în valoare de 10 mii de euro. El a fost achitat în 2019, după schimbarea guvernării și după ce a petrecut 13 luni în pușcărie.

Sursa: cotidianul.md