Relațiile bilaterale și dialogul pe dimensiunea interparlamentară cu Republica Federală Germania au fost discutate, în cadrul întrevederii de marți, 9 iulie, a președintelui parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Angela Ganninger, Ambasadorul Germaniei la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a parlamentului.

Speakerul a mulțumit autorităților germane pentru promovarea consecventă și susținerea continuă a țării noastre, inclusiv pentru suportul oferit noii majorități parlamentare, sprijin politic în procesul de reglementare a problemei transnistrene, cooperare în diverse domenii sectoriale etc.

Totodată, Zinaida Greceanîi a anunțat că săptămâna trecută, legislativul a adoptat noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Federală Germania, constituit din 32 de deputați din toate fracțiunile parlamentare, iar președinte a fost desemnat Igor Grosu, din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM.

În context, Angela Ganninger a anunțat că, în toamna acestui an, este preconizată vizita la Chișinău a Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Bundestag-ului german. De asemenea, diplomatul a felicitat președintele parlamentului cu numirea în noua sa funcție și buna gestionare a crizei politice. La fel, s-a interesat de activitatea deputaților, a comisiilor parlamentare și a obiectivelor majorității parlamentare.

La întrevedere a participat secretarul general al parlamentului, Adrian Albu.