Circa 200 de refugiați ucraineni, au fost cazați în Chișinău, în acest sens, de către Primăria Chișinău fiind amenajate mai multe spații în acest sens. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban.

„Peste 100 de persoane refugiate, inclusiv copii, sunt cazate actualmente la Centrul Moldexpo din capitală. Peste 20 de refugiați sunt plasați într-un cămin al Direcției educație tineret și sport, din strada I. Creangă 80. Alte persoane, circa 40, sunt cazate la Spitalul de Ftiziopneomologie. Actualmente este pregătit şi al doilea pavilion de la Moldexpo pentru persoanele refugiate. În total acolo avem posibilitatea să cazăm 500 de persoane”, a declarat edilul.

Totodată, primarul general, Ion Ceban, a subliniat că numărul persoanelor care primesc asistenţă se schimbă din oră în oră, pentru că unii refugiaţi rămân în țară, alții tranzitează Chișinăul și merg spre alte state.

„Primăria Chișinău oferă tot sprijinul necesar acestor persoane. Am amenajat spații pentru dormit şi încăperi dotate cu cabine de duş, grupuri sanitare, acces la internet. Cu ajutorul cetățenilor și agenților economici este asigurată hrană şi toate cele necesare. Oferim non-stop asistenţă medicală, socială şi psihologică”, a declarat Ceban.
Pe teritoriul Centrului Moldexpo este amplasat şi punctul de colectare a donațiilor. Aici, de către cetățeni sunt aduse produse alimentare, haine sau produse de igienă.

„Mulţumim oamenilor care sunt receptivi şi contribuie cu ce pot, agenților economici care se implică şi ne ajută cu produse şi servicii necesare pentru refugiaţi în acest moment”, a conchis primarul general.