Locuitorii comunei Bubuieci din municipiul Chișinău vor putea ajunge în capitală cu troleibuzul.

Pe noua rută vor circula trei unități noi de transport cu propulsie autonomă, care se află în prezent în rodaj, transmite MOLDPRES.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a precizat că noua rută va fi lansată pe 25 martie curent. Edilul a participat astăzi la testarea unui troleibuz nou pe traseul spre localitatea Bubuieci.

Primăria capitalei a anunțat că itinerarul rutei de troleibuz spre Bubuieci urmează a fi definitivat în câteva zile, în prezent fiind examinate patru variante de traseu. Una dintre opțiuni prevede legătura dintre centrul Chișinăului (str. Ismail) și comuna Bubuieci. Decizia finală va fi luată de specialiști, după ce aceștia se vor fi asigura că există posibilitate tehnică pentru reîncărcarea bateriilor troleibuzelor.

Troleibuze cu propulsie autonomă circulă deja în mai multe localități suburbane, cum ar fi Sângera, Stăuceni, Trușeni și Durlești. Totodată, de mai bine de o lună, și locuitorii orașului Ialoveni pot ajunge în capitală cu troleibuzul, aceasta fiind prima linie de transport electric care face legătura dintre Chișinău și o localitate din afara municipiului.