Vasile Bumacov a devenit, prin cumul, ambasador al R.Moldova în Coreea de Sud.

Ambasadorul R.Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Coreea, Moon Jae-in, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Coreea, cu reşedinţa la Tokio, anunță Ministerul de Externe și Integrării Europene într-un comunicat citat de Radio Chişinău.

În cadrul ceremoniei, desfășurată la Palatul prezidențial din Seul, Vasile Bumacov a transmis şefului statului sud-coreean că obiectivele principale ale mandatului său se vor concentra pe promovarea cooperării economice, extinderea dialogului politic şi dezvoltarea relaţiilor inter-umane dintre cele două țări.

Preşedintele Moon Jae-in și-a exprimat speranța că relația bilaterală se va dezvolta în continuare într-un cadru ascendent, în baza valorilor comune: democrația, statul de drept și economia de piață.

Republica Moldova și Republica Coreea au stabilit relaţii diplomatice la 31 ianuarie 1992. Din anul 2018, Ambasada Republicii Moldova la Tokio este acreditată şi în Republica Coreea, iar reprezentarea diplomatică a Republicii Coreea la Chișinău este asigurată de la Kiev. În cele două ţări funcţionează Consulate onorifice care se implică energic în promovarea relaţiilor de cooperare moldo-coreene