Premier-ministrul Pavel Filip a înmânat joi unui grup de 335 militari cheile de la apartamentele de serviciu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că asigurarea militarilor prin contract cu locuinţe este o prioritate a programului „Armata profesionalizată”.

„În următorii trei ani, Guvernul este gata să soluţioneze asigurării ofiţerilor şi soldaţilor prin contract cu locuinţe de serviciu. Datorită programului de parteneriat public-privat cu compania „Energotehcomplet” astăzi este dat în exploatare un nou bloc locativ. În acest an, în cadrul unui alt program de stat „Prima casă”, 111 familii de militari şi-au primit cheile de la apartamente. Pentru mine personal, este o mare bucurie când oamenii intră în Anul Nou ca proprietari ai unei noi locuinţe”, a subliniat el.

Reprezentantul companiei de construcţii, Eugen Ţurcan, a spus că, conform proiectului, blocul urma să fie dat în exploatare în aprilie.

„Peste o mie de muncitori au lucrat neîncetat, pentru ca militarii să poată întâlni Anul Nou în noile apartamente. Deja în prima jumătate a anului 2019, compania va în exploatare 1600 de apartamente, care se încadrează perfect în programul „Prima Casă” „, a spus el.

Sursa: Infotag