Pompierii și salvatorii vor evalua starea de siguranță în caz de incendii la peste 1000 de obiective cu destinație social-culturală din ţară, printre care și cinematografele. Primele controale au avut loc ieri într-un cinematograf din capitală.

Solicitată de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a specificat că pompierii au intrat la începutul și la sfârșitul sesiunii de cinema pentru a face o scurtă instruire a oamenilor, cum trebuie să reacționeze corect în caz de incendiu, scrie Moldpres.

”Angajații IGSU le-au explicat în detalii de ce este important ca persoanele să fie atente la indicatoarele de ieșire și la ușile care servesc drept cai de evacuare. Mai mult, specialiștii i-au îndemnat pe oameni să-și mențină calmul într-o situație de risc și să țină copiii în preajmă. În cazul în care încăperea este inundată cu fum, persoanele trebuie să-şi acopere faţa şi nasul cu hainele aflate la îndemână. Tot specialiștii sugerează că evacuarea dintr-o zonă cu fum să se facă târâș, pentru a nu contacta cu mediul toxic”, a spus Puşcaşu.