Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu o reacție la acuzațiile că precum s-ar implica mai mult în polemici politice în loc să rezolve problemele chișinăuienilor. Astfel, în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, primarul Capitalei a subliniat că activitățile (sau inacțiunea) autorităților centrale afectează inevitabil și viața locuitorilor din Chișinău.

„Ceea ce face Guvernul Republicii Moldova se referă atât la milionul de cetățeni care locuiesc în Chișinău, cât și la administrația municipală. Pentru că ne blochează și nu alocă fonduri, pun amenzi – de exemplu, pe Apă-Canal Chișinău, împart sărbătorile în „a noastră” și „a voastră” – își organizează propriul târg. Alte exemple includ Centrul COVID-19, Testarea Coronavirus pentru profesori și multe altele. Ei nu sunt dispuși să coopereze cu noi. Prin urmare, declar public: haideți să cooperăm, suntem gata să lucrăm cu fiecare ministru în domeniile lor de competență”, a spus Ceban.

Amintim că ieri s-a aflat că un executor judecătoresc a pus sechestru pe un teren care ar putea aduce 70 de milioane de lei la bugetul Chișinăului. Tot mai devreme, Ceban a spus că se încearcă atacuri cu raider asupra întreprinderilor municipale din Chișinău.

Guvernul nu a fost de acord să alăture eforturilor Primăriei Chișinău pentru a organiza divertisment pentru sărbătorile de iarnă, în ciuda faptului că municipalitatea a făcut o astfel de propunere. În schimb, guvernul central a decis să-și înființeze propria piață de Crăciun.