irca 10 localități din cinci raioane ale țării au rămas ieri fără energie electrică din cauza vântului puternic.

Solicitat de agenție, șeful Departamentului Relații Externe și Comunicare din cadrul RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a specificat că localitățile afectate sunt preponderent din centrul țării, scrie Moldpres.

„Este vorba de localități din raioanele Ștefan Vodă, Strășeni, Nisporeni, Ialoveni și Cimișlia. Deconectările avariate au fost înregistrate în a doua jumătate a zilei de ieri, odată cu intensificarea vântului. Peste 30 de echipe mobile au mers în teritoriu și până seara au remediat defectele. În total, au fost înregistrate 17 rupturi de conductoare. Lucrările de înlăturare a defecțiunilor continuă și astăzi”, a spus Gribincea.

Sursa citată a menționat că persoanele sunt îndemnate să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect pe piloni ori copaci. „Cetățenii sunt îndemnați să marcheze locul rupturilor de conductoare electrice şi să asigure paza acestora până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare. La fel, nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică la telefonul 022-43-11-11”, a afirmat Vasile Gribincea.

Codul Galben de intensificări ale vântului a expirat astăzi. Pentru următoarele zile, meteorologii au prognozat ziua până la +25 de grade Celsius, iar seara până la +5 grade Celsius.