La alegerile preşedintelui Ucrainei, pe teritoriul Moldovei vor fi deschise două secţii de votare – la Ambasada Ucrainei la Chişinău şi la consulatul de la Bălţi. Potrivit datelor ambasadei, în Moldova locuiesc peste 54 mii de cetăţeni ucraineni cu drept de vot.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Ambasadei Ucrainei în RM, cei mai mulţi ucraineni cu drept de vot locuiesc în regiunea transnistreană.

Au fost deja amenajate cabinele de vot şi tehnica pentru activitatea comisiilor. Membrii organizaţiilor publice ucrainene desfăşoară activităţi de organizare a transportului, astfel încât cetăţenii Ucrainei care doresc să participe la alegeri să-şi poată exercita dreptul de vot, notează Radio Chișinău.

“Tehnologiile moderne de comutaţie şi de informare oferă o mulţime de diferite metode de desfăşurare a campaniei electorale direct cu alegătorul în orice punct, fără a părăsi stafful electoral. Principalul lucru este ca această campanie să se desfăşoară în cadrul legislaţiei. Ambasada ia toate măsurile necesare pentru a aduce la secţiile de votare materiale informative ale candidaţilor la preşedinţia Ucrainei”, se spune în comunicat.

INFOTAG precizează: La alegerile prezidenţiale din Ucraina au fost înregistraţi în total 39 de candidaţi. Potrivit sondajelor, cele mai mari şanse de câştig le au actualul şef de stat, Petro Poroşenko, fostul premier Iulia Timoşenko şi showmanul Vladimir Zelenski.