A fost un weekend cu foarte multe evenimente, atât în sectoarele capitalei cât și suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, în fiecare săptămână, în zilele de sâmbătă și duminică se organizează diverse evenimente culturale, Dialogurile culturale pe care le-a inițiat Primăria Chișinău.

„Aceste evenimente adună atât copii talentați împreună cu profesorii-coordonatorii lor, cât și artiști care comunică direct cu locuitorii. Tot în zilele de weekend, sunt organizate diverse târguri tematice ale producătorilor autohtoni.

Ziceam că facem tot posibilul să-i susținem, astfel oreturile le eliberează schema de amplasare pentru a putea fi organizate aceste târguri în fiecare sector. Mă bucur că prin astfel de evenimente suntem mai aproape de cultura și tradițiile noastre”, a declarat primarul.

În continuare, pe parcursul verii, sunt planificate la fel foarte multe evenimente

„Toate sunt organizate pentru că astfel este viu orașul,, se dezvoltă, iar oamenii pot vedea foarte multe lucruri frumoase. Ziceam că îmi doresc ca Chișinăul să-și recapete titlu de Oraș Cultural și cu pași mici dar siguri vom realiza acest scop. Chișinăul este – despre familii, copii, oamenii noștri talentați în domeniile, artă, cultură, sport, pictură, dans și multe altele.

Este despre tradiții și cultura care o învățăm și o transmitem generațiilor mici. Sâmbăta și Duminica următoare la fel avem foarte multe evenimente pe care le vom organiza. Sâmbătă pe strada Pietonală și Aleea Grigore Vieru, vor fi ateliere pentru copii și tot sâmbătă împreună cu tinerii pornim cu bicicletele și trotinetele de la Primăria Chișinău la ora 10:00 să vedem orașul pe traseele alese de tineri până la Centru de Tineret. Velo Rood Chișinău așa l-au numit ei. Așa că vă așteptăm”, a conchis edilul.