Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 9 aprilie, a.c. a fost inaugurat iluminatul public stradal pe Calea Ieșilor din sectorul Buiucani. Este cea de-a 10-a stradă  iluminată în acest an, în cadrul Proiectului de reabilitare a sistemului de iluminat public  din municipiul Chișinău.
Lucrările au vizat înlocuirea a 156 corpuri de iluminat pe bază de LED, schimbarea cablului de alimentare și a consolelor, pe o lungime de 3 km de drum. Lucrările au fost desfășurate pe parcursul lunilor martie – aprilie, a.c., iar costul proiectului este de 2 mil. lei.
La eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, precum și responsabili din cadrul Direcției generale transport public și căi de comunicație, Î.M. REI „Lumteh”, RTE Chișinău și Regia locativ-comunală și amenajare.
Ruslan Codreanu a apreciat angajamentul serviciilor de profil pentru implementarea proiectelor de iluminat stradal, menționând că în doar 3 luni a fost realizat un volum mare de lucru. „Proiectul a fost executat calitativ și în termeni restrânși, iar pentru aceasta le mulțumesc colegilor și antreprenorului. Este un exemplu de implicare și valorificare eficientă a banilor publici”, a spus primarul general interimar.
E de menționat că iluminatul public stradal a fost modernizat pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Alba – Iulia, str. Ciuflea, Viaduct, str. Kiev, șos. Muncești, bd. Moscova, drumul de acces Budești – 2 și Calea Moșilor. În cadrul proiectului au fost reabilitați 27 km de rețea, cu montarea a 500 de piloni noi și instalarea a peste 1500 de becuri LED. Costul total al proiectului de reabilitare a iluminatului pe cele zece străzi principale din oraș este 14,3 mil. lei, surse financiare prevăzute în bugetul municipal.
În anul 2018 au fost efectuate investiții la capitolul iluminat public, în valoare de 11 milioane de lei, pe următoarele locații: Aleea Nicolae Costin, Parcul „La Izvor”, Parcul „Râșcani”, Parcul „Valea Trandafirilor”,  str. Mihai Viteazul și str. Ion Creangă.
De asemenea, pe parcursul anului 2019 sunt planificate lucrări de extindere a rețelei de iluminat public și în curțile de blocuri din sectoarele Botanica, Râșcani și Ciocana, în acest scop fiind prevăzuți 3,3 mil. lei.