Fostul premier moldovean Ion Sturza critică dur decizia noului preşedinte al Ucrainei de a-l desemna pe avocatul oligarhului Igor Kolomoiskii în funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale.

“Ca să nu avem iluzii cu comediantul. Avocatul oligarhului Kolomoiski, numit şeful adminstraţiei prezidenţiale. Pentru cine nu ştie , Kolomoisci este un fel de Sor al Ucrainei. Doar alte sume, vreo 6 miliarde… Îl cunosc personal, merită tot disprețul!”, a scris Ion Sturza, într-o postare pe Facebook.

Amintim că Vladimir Zelenski l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său pe probleme juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiski, Andrei Bogdan. Decretul a fost publicat pe site-ul preşedinţiei Ucrainei, în data de 21 mai.

Andrei Bogdan a mai avut funcții guvernamentale şi în timpul ex-președintelui Viktor Ianukovici. Înainte de protestele de pe Maidan, din 2014, Bogdan a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiției și secretar de stat responsabil pentru politică anticorupție.