Statele Unite ale Americii rămân un puternic susţinător al cetăţenilor moldoveni şi vor continua să conlucreze cu Guvernul pentru construirea unei buni guvernări. Declaraţia a fost făcută de noul ambasador al SUA în ţara noastră, Dereck J. Hogan, în cadrul unei întrevederi cu şeful statului, Igor Dodon, în cadrul căreia diplomatul şi-a prezentat scrisorile de acreditare, scrie trm.md.
Ambasadorul SUA a fost întâmpinat cu onoruri miliare.

Dereck J. Hogan a perezentat scrisorile de acreditare. În cadrul întrevederii cu şeful statului, Igor Dodon, oficialul a reiterat sprijinul SUA pentru RM.

„Sunt profund onorat de această şedinţă cu dumneavoastră. Familia mea şi eu suntem aici, în Republica Moldova pentru a consolida relaţiile bilaterale între ţările noastre, şi pentru a ajuta Republica Moldova să devină o ţară mai prosperă, mai democratică, mai independentă şi mai puternică”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan.

Ambasadorul Hogan a subliniat că alegerile parlamentare din februarie reprezintă o oportunitate majoră de a consolida încrederea în angajamentul Moldovei față de reformele democratice, și de a întări rezistența împotriva influenței maligne străine. Igor Dodon i-a urat bun venit ambasadorului şi familiei sale.

„Sunt bucuros să vă salut în Republica Moldova şi vreau să vă spun bine aţi venit. Republica Moldova şi SUA sunt parteneri strategici pe mai multe domenii. Avem relaţii comerciale destul de bune cu toate că un volum destul de redus pentru potenţialul pe care îl au ţările noastre”, a precizat președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Ambasadorul Dereck Hogan a fost Secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA, iar anterior a fost Șef adjunct al misiunii și Însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA din Baku, Azerbaidjan. El îl succeda în această funcţie pe James Pettit.