Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor privind arestarea preventivă a învinuiţilor în dosarul “VAMA”, anunță Procuratura Anticorupție

Astfel, în privința șefului de Direcție a serviciului Vamal al Republicii Moldova, magistrații au admis parțial demersul procurorilor, aplicând măsura  de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Cei doi inspectori ai Postului Vamal Sculeni Biroul Vamal Centru s-au ales cu 30 zile de arest la domiciliu, iar cei doi intermediari – 20 zile arest preventiv. Ședințele de judecată au avut loc astăzi, notează Radio Chişinău.

„Menționăm că în privința inspectorului vamal, internat în spital – instanța a admis, ieri, demersul procurorilor, plasându-l în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile”, se precizează în comunicatul instituției.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins, luni, la în postul vamal Sculeni şi la Chişinău, sediul central al Serviciului Vamal. Persoanele plasate în arest sunt suspectate de corupere pasivă, trafic de influenţă şi complicitate la corupere pasivă.