Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău se vor desfășura, către sfârșitul lunii aprilie, pe toate segmentele de șantier, susține directorul General al SNTGN TRANSGAZ SA România, Ion Sterian, citta de Radio Chişinău.

În cadrul unei întrevederi pe care ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Chiril Gaburici, a avut-o cu conducerea Transgaz, Ion Sterian a declarat, referindu-se la lucrările pe cele șapte loturi ale gazoductului, că are programată și o vizită la șantier, „iar către sfârșitul lunii aprilie vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”.

Într-un comunicat difuzat de Ministerul Economiei de la Chișinău, ministrul Chiric Gaburici apreciază că din momentul finalizării gazoductului propriu-zis, planificat pentru finele lui 2019, Republica Moldova, va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, care va securiza sectorul energetic și va permite prețuri mai mici la gaz.

Potrivit aceleași surse, Chiril Gaburici a discutat și cu reprezentanții companiei OMV Petrom SA, care au manifestat interes față de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova.