30 de zile de arest la domiciliu pentru directoarea Şcolii Profesionale nr.2 din Chişinău, Valentina Dobândă, reţinută ieri, 14 februarie, pentru exploatarea prin muncă a copiilor. Potrivit avocatului Valentinei Dobândă, decizia magistraţilor de a o plasa în arest la domiciliu a fost motivată de starea proastă a sănătăţii femeii.
Amintim că, Valentina Dobândă a fost reţinută ieri de procurorii PCCCOS şi poliţişti. Funcționara este suspectată că ar fi exploatat prin muncă mai mulţi elevi, sub pretextul că îi trimitea la un stagiul de practică. Mai mult, o parte din banii destinați pentru remunerarea elevilor ajungeau în buzunarul directoarei, care acum pledează nevinovată, scrie trm.md.

Pe numele ei a fost pornită şi o anchetă internă la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, încă din luna decembrie, anul trecut. Investigația a fost iniţiată în urma mai multor plângeri din partea profesorilor și a elevilor.

Acum un an, directoarea acestei instituții a mai figurat într-o anchetă, a Ministerului. Ea s-a ales atunci cu mustrare aspră și a fost demisă. Femeia a contestat, însă, în instanță ordinul Ministerului și a revenit în funcție.