Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei Harlem Desir efectuează o vizită în Republica Moldova între 27 și 30 noiembrie. Pe parcursul acesteia, el va avea întrevederi cu președintele parlamentului Andrian Candu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Dragoș Vicol, alți actori politici, conducerea companiei „Teleradio-Moldova”, precum și reprezentanții mass-media și ONG-urilor de media.

Potrivit unui comunicat al Misiunii OSCE în Moldova, de asemenea, Desir va ține un discurs la ceremonia de decernare a Premiului Media ADAMI pentru Diversitatea Culturală în Europa de Est pentru anul 2018 și se va adresa reprezentanților mass-media din R. Moldova în cadrul Forumului mass-media anual pe 29 noiembrie, scrie Moldpres.

În timpul vizitei sale în Republica Moldova, Desir își propune să primească informații din prima sursă despre politicile de stat privind libertatea presei, să facă un schimb de opinii cu privire la ultimele evoluții în ceea ce ține de libertatea mass-mediei din țară și să discute domeniile în care Oficiul Reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei poate oferi asistență.

Ca parte a mandatului său, Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei urmărește evoluțiile în domeniul mass-media în cele 57 de state participante ale OSCE și promovează respectarea deplină a principiilor și angajamentelor Organizației în ceea ce privește libertatea de exprimare și libertatea presei.