Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal în perioada 1–7 ianuarie 2018, au constituit peste 260 de milioane de lei, fiind perfectate per total circa 4700 de declaraţii vamale.
Potrivit sursei citate, la capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 29 de tentative de încălcare a legislației vamale. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite nouă procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de puțin peste 47 de mii de lei, scrie trm.md.

În aceeași perioadă, potrivit sursei citate, fluxul unităților de transport a constituit 67 665 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 406 și respectiv 9 651 traversări.

În vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim on-line pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.