Secretarul Consiliului primăriei Bubuieci şi un complice de-al său au fost reţinuţi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori într-un dosar de corupţie. Ei sunt bănuiţi că ar fi deposedat abuziv administraţia publică locală de patru terenuri pentru construcţie, prejudiciind primăria cu aproximativ 1 milion de lei.
Potrivit unui comunicat al CNA, citat de trm.md, pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul articolului 327 Cod penal – abuzul de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 2350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Ieri, ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului pentru reglementarea regimului funciar al primăriei Bubuieci, dar şi la alte persoane vizate în dosar.

Tot ieri, procurorii l-au audiat şi pe primarul comunei Bubuieci. În prezent, secretarul Consiliului şi complicele său se află în custodia CNA, fiind reţinuţi pentru 72 de ore