Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) solicită Comisiei Europene să considere în mod explicit Olanda, Luxemburg, Irlanda și Malta drept paradisuri fiscale ale UE și să urgenteze măsuri împotriva acestora, potrivit unui vot pe care eurodeputații l-au dat miercuri în cadrul Comisiei TAX3 privind raportul referitor la combaterea evaziunii fiscale în Uniunea Europeană, scrie caleaeuropeana.ro.

”Acesta presupune o cooperare mai strânsă între EPPOOLAFEurofiscEuropol și Eurojust în vederea coordonării eforturilor depuse împotriva fraudei în materie de TVA. În calitate de eurodeputat cu drepturi depline în această comisie, doresc să menționez că un alt aspect deosebit de important de pe agenda de astăzi s-a referit la diferențele enorme dintre impozitele pe venit și capital și, respectiv, impozitele pentru forța de muncă plătite de către multinaționale”, a spus Pavel într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Mai mult decât atât, ca membru al Grupului Socialiștilor și Democraților din legislativul european, doresc să mă asigur că toate întreprinderile care își desfășoară activități economice în UE îșai îndeplinesc obligațiile fiscale în statele membre respective, evitând astfel evaziuni fiscale în valoare de zeci de milioane de euro anual, precum în cazul Royal Dutch Shell. Prin votul de astăzi, împreună cu colegii mei, solicit atenția Comisiei Europene să considere în mod explicit Olanda, Luxemburg, Irlanda și Malta drept paradisuri fiscale ale UE și să urgenteze măsuri împotriva acestora. Aceste măsuri trebuie să includă reținerea impozitului pe profit, excluderea de la achizițiile publice, dar și retragerea licențelor de afaceri pentru intermediarii care nu își desfășoară activități economice reale pe teritoriul statelor membre”, a mai adăugat Emilian Pavel.