Fluxul de cetățeni care traversează frontiera statului a crescut semnificativ începând cu seara zilei de ieri, iar autoritățile au mobilizat mai mulți inspectori vamali pentru a asigura accelerarea formalităților de vămuire și reducerea timpului de așteptare în vamă.

Potrivit Serviciului Vamal, în ultimele 12 ore, doar în postul vamal Leușeni, numărul de traversări a unităților de transport a ajuns până la 1485, iar peste 20 de inspectori vamali, inclusiv conducerea postului, au fost mobilizați la mai multe puncte de trecere, scrie Moldpres.

Serviciul Vamal a dispus un șir de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea vizează suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Totodată, Serviciul Vamal are instituit un Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde cetățenii pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, cele mai mari valori de trafic se atestă în vinerea dinaintea Paștelui. Anul trecut, maximele valorilor de trafic înregistrau până la 3163 traversări pentru Leușeni, 2395 – pentru Sculeni și 686 – la Criva.