Hramul orașului Chișinău are, în primul rând, o conotație religioasă și culturală, așa că, de 14 și 15 octombrie, în oraș vor avea loc și multe acțiuni culturale dedicate Capitalei. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban, care a precizat că un program special va fi organizat și la Centrul ”Buciumul” din zona istorică a orașului.

”Tot pe data de 14 octombrie, la Centrul Buciumul va avea loc un program cultural. Aducem la viață această instituție, care s-a aflat într-un dezastru total o perioadă lungă, a fost lăsată în paragină. Nu vom permite să se întâmple în continuare acest lucru, așa cum s-a întâmplat în cazul multor altor instituții din municipiul Chișinău”, a declarat Ion Ceban

Amintim că în zilele de 14 și 15 octombrie, locuitorii Capitalei și turiștii sunt așteptați în centrul Chișinăului pentru a sărbători Hramul Orașului. Din Piața Marii Adunări Naționale până la strada Vasile Alecsandri vor fi amenajate corturi și spații unde for fi pregătite bucate tradiționale și oferite vinuri moldovenești, iar în în scuarul Catedralei vor fi amenajate spații pentru cei mai buni producători și meșteșugari locali.