Mai mulți șefi din cadrul primăriei capitalei au fost numiți  în funcție printr-o dispoziție semnată de edilul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Potrivit Primăriei capitalei, este vorba de fostul comisar șef al poliției din Chișinău, Eugeniu Axentiev, care a fost numit în funcția de director al întreprinderii municipale ”Regia Autosalubritate” și de fostul șef al Direcției Investigații și Securitate Internă a Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Maiduc, care va conduce Direcția Administrativă a primăriei capitalei, notează Moldpres.

Noul conducător de la ”Regia Autosalubritate” a fost desemnat în funcţie pe o perioadă de doi ani. Potrivit Primăriei capitalei, fostul șef, Tudor Maniv, şi-a încetat activitatea în cadrul întreprinderii ”Regia Autosalubritate” în legătură cu expirarea contractului de management.

Ieri, Primăria capitalei a anunțat că directorul întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Eliferii Haruţa, a depus cerere de demisie din funcţie. „Cererea a fost prezentată ieri, fiind invocate motive personale”, a spus Brânzaniuc.

Sursa citată a precizat că noul șef al „Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi” urmează a fi numit printr-o dispoziție a primarului interimar al capitalei, fără a fi organizat un concurs public.

Eliferii Haruţa s-a aflat la şefia întreprinderii „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din iunie 2007.