A intrat în Republica Moldova în calitate de pieton, după ce s-a depistat că mașina figura în baza de date a INTERPOL. Este cazul unei ucrainence care a aflat la trecerea frontierei de stat că autoturismul personal este căutat de către autoritățile polone. Autovehiculul, valorificat la peste 40 mii de euro, a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Tudora.

Ieri, în jurul orei 13:00, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat un Porsche Macar, fabricat în anul 2018. La volanul mașinii a fost legitimată cetățeanca Ucrainei de 42 de ani, originară din regiunea Odessa.

În timpul procesării datelor din actele prezentate pentru mijlocul de transport, a apărut un consemn internațional. În baza OIPC Interpol autoturismul figura ca fiind căutat de către autoritățile din Polonia.

Șoferița a declarat că mașina a fost procurată de la distribuitorul oficial din Odessa, chiar în anul fabricării acesteia – 2018, și tot de atunci a fost singura proprietară. 

Până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul PTF Tudora. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările pe caz.