Circa 250 de hectare de culturi agricole şi zeci de gospodării au fost inundate în urma ploilor torenţiale de sâmbătă, 18 mai. Șuvoaiele au spălat o porțiune de drum dintre localitățile Donici şi Camenca din raionul Orhei şi au rupt câteva diguri de protecție a unor bazine acvatice, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI /IGSU/, în urma intemperiilor, în localitățile Donici şi Camenca din raionul Orhei, au fost înnămolite grădinile a circa 60 de gospodării particulare.

Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni. În localitatea Arioneşti, de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate. În satul Donduşeni precipitațiile au afectat circa 120 hectare de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecție a două bazine acvatice.

Ploaia a făcut prejudicii şi în localitățile Târnova şi Elizavetovca a aceluiași raion, unde au fost prejudiciate 10 hectare de semănături şi 20 hectare de porumb. În raionul Sângerei ploaia a distrus circa 100 hectare de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.

Conform IGSU, cele mai afectate au fost localităţile din nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri, iar comisiile teritoriale excepţionale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor.

Meteorologii anunţă pentru următoarele zile ploi în toate raioanele din nordul ţării.